Musikhemsida

Jag startade min blogg för några år sedan. På den tiden var det mycket svårt att starta en hemsida och man behövde känna till det grundläggande vad gäller kod och uppsättningen av en hemsida för att ens komma igång med en hemsida.

På den tiden var bloggandet fortfarande nytt och till och med tjänster som WordPress var lite tekniska för de som inte tidigare arbetat med hemsidor eller webbdesign. Man behövde först och främst sätta upp hemsidan, vilket betydde att man först behövde hitta en server att lägga upp sin hemsida på (dessa servrar kan användarna därefter nå via Internet. Idag använder man webbhotell istället, mer om det senare).

När en server väl hittats så behövde man installera de verktyg WordPress behövde för att ens fungera på ens server. Detta omfattande bland annat MySQL, PHP, Apache eller någon annan webbserver och så vidare.

När allt detta var klart så skulle man självklart ladda ned självaste WordPress. WordPress skulle placeras på webbservern och därefter kunde man nå WordPress via Internet. Nu behövde man se till så att servern aldrig åkte ned samt så behövde man anpassa WordPress för att bygga sin sida. Som säkert blivit väldigt tydligt nu så var detta en komplicerad uppgift och just därför så var det endast få som kunde sätta upp hemsidor, och människor som kunde hemsidor var eftertraktade av bland annat företag men även privatpersoner som önskade sätta upp egna bloggar eller dylikt.

Idag är det betydligt lättare att sätta upp en hemsida. För den som är musikintresserad och vill sätta upp en hemsida så är WordPress det absolut bästa valet att använda sig utav idag — då WordPress kommer med en massa teman och mer som bland annat kan spela upp musik direkt på sidan, låter dig enkelt ladda upp nytt innehåll och gör det oerhört enkelt för dig att underhålla sidan utan att behöva lära dig allt det svåra runtomkring.

Hur går man till väga för att sätta upp en hemsida idag?

Få steg gäller nuförtiden för att sätta upp en hemsida. Nedan följer de punkt för punkt:

  • Först och främst behöver man välja ett webbhotell (klicka här för de absolut bästa webbhotellen). Se till så att webbhotellet stödjer WordPress, och för att göra det enklare, stödjer ”en-klicks installation” av WordPress. Det innebär att du som ägare endast behöver klicka på en knapp för att få WordPress installerad på din domän.
  • När du valt ett webbhotellet så installerar du WordPress med det enkla knapptrycket på webbhotellets kontrollpanel.
  • Det finns inget steg 3. Så enkelt är det! Nu besöker du helt enkelt din hemsida och börjar anpassa den! För att lägga upp nytt innehåll så gör du detta via administrationssidan. För att ändra på ditt tema eller göra ändringar på sidan så har du även tillgång till koden — så om du besitter kunskapen att ändra på kod eller dylikt så har du även tillgång till all källkod och tillägg som möjliggör din sida. Så vid önskemål av eventuella ändringar eller dylikt så kan du modifiera i princip allt som har med hemsidan att göra.

Lycka till med hemsidan och kontakta mig gärna om du använt dig utav ovanstående guide för att sätta upp din hemsida!