Musikartistri

Fler och fler väljer idag att söka sig till musikbranschen. Många hoppas på att finna lyckan och kunna leva på att spela och sjunga. Men väldigt många når inte sina drömmar utan faller platt till marken. Orsaken till detta är inte alltid att man inte är tillräckligt bra, utan ofta kan det handla om att man helt enkelt inte nått publiken. Här kommer därför ett antal bra tips på hur du kan skapa dig en Image som artist.

Hitta en målgrupp

Nästan alla berörs av musik. Men alla berörs inte av samma sorts musik. Olika människor tycker om att lyssna på olika saker. Välj därför vilken del av den stora massan du vill rikta dig till och anpassa musiken efter det. Var tydlig i ditt budskap och i din personlighet. Folk har lättare att identifiera sig med en rak och ärlig personlighet som inte vänder kappan efter vinden, utan vet var den står. Först då kommer man att kunna få en bild av vem du är på riktig och kunna ta till sig det du vill förmedla enklare.

Utseendet spelar roll

Många artister idag tänker väldigt mycket på kläder och har klockor och bilar värda mer än de flesta kommer tjäna under hela sin livstid. Man kan tro att detta är nödvändigt för att ens publik ska sen en, men det är det inte. En sak som dock är genomgående för de flesta artister idag och som verkar vara ett framgångskoncept är att tänka till och sticka ut. Att gå runt och försöka vara anonym funkar inte. Detta gäller även utseendet, du behöver se över saker som klädstil och allmän look och se till att de förmedlar något. Att du har tänkt till. Att ha ett städat och välskött yttre kan också vara en bra ide, saker som tandblekning kan verkligen här vara något positivt.

Hitta kontakter

För att kunna skapa denna image och nå folk krävs marknadsföring. Denna sköts ofta bäst av en manager. En manager behöver inte vara en heltidsanställd person som du ska betala tio årslöner i månaden och som sitter på ditt kontor och röker cigarr. Många artister använder i början av sin karriär en vän eller nära släkting som manager, någon som kan nå ut och ta hand om de administrativa uppgifter som du inte riktigt har tid, ork eller kunskap för att utföra.

Så med dessa tips kanske du kan nå din publik och skapa nästa stora hit.