Arcade High – One Year Ago

Arcade High

För er som inte känner mig kommer det säkert inte som någon överraskning att jag är lite av en populärkulturell nörd. Eftersom TV-spel i allra högsta grad är en kulturinstitution slukar jag allt vad gaming heter. Att kombinera det med mitt favoritämne, musik, är helt fantastiskt. Nej, jag pratar inte om renodlat spelmusik utan jag pratar om det Arcade High har lyckats med i sin One Year Ago. Med hjälp av typiska spelsamplingar, luftiga 80-talstrummor och synthezisers har han skapat en låt som förnimmer om en tid som var, en enklare tid, en lyckligare sådan. En tid då du satt framför en pixelfylld skärm medan regnet haglade utanför och dina fingrar dansade över handkontrollen. Lyckan i att klara sista bossen. Den tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>