Jewellers – Sing Trees

Jewellers har gjort min dag. För ett par dagar släppte Gareth Leaman och Gareth Young sitt andra album Lakeswimmer och till skillnad från deras första skiva Sleep Education är detta ett rikare ljud med många olika ljudelement, alltifrån tydligare beats, guitarrer, loopar och röstsamplingar. Är det inte David Lynch som inleder skivan? Sing Trees är den absolut bästa låten som börjar med de ljud vilken dj som helst hatar – ljudet av att skivan hackar. Men den Newportbaserade duon använder detta förskräckliga ljud och loopar fram någonting alldeles utomordentligt. Det visar att det finns något vackert i det groteska.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Jewellers – Sing Trees

  1. Pingback: 2012: Poptimist #15 | esau.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>