Kent – 999

Min relation till Kent är och förblir en hatkärlek av episka proportioner. Jag kan likna mitt förhållande till Eskilstunas söner vid ett långvarit förhållande som sprack och lämnade mig bruten, utlämnad och sviken. Likt många kärleksrelationer började även denna i ung ålder. Det var knappt 00-tal innan jag, andra generationens kentfanatiker, första gången förstod att det här var på allvar. Min dedikation var inget annat är ren kärlek och för varje låt, varje skiva, varje turné förstod jag att kärleken var besvarad.

Sedan hände någonting. Jag vet inte vem av oss som yttrade det första tvivlande ordet. Funkade vi tillsammans? En dag stod jag bara där, som ett fån, och såg på hur min kärlek fullständigt vandaliserade allt vi hade kärt. Än i denna dag vet jag inte om det var deras mer elektroniska inslag (jag gillar ju det), faktumet att de vänsterprasslade med Erik Hassle eller kunde man datera det så långt tillbaka som deras officiella dödsförklaring av Kräm? I ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad som hände.

Nu är det slut.

Och för varje låt, skiva och turné som kommer ut är det ytterligare en spik i kistan, en reva i hjärtat och ett outtalat svek. Nu sitter jag och tittar på gamla bilder, lyssnar på gammalt material och minns ett band som stod för någonting. Som betydde någonting medan Kent fortsätter spotta ur den ena konstiga saken efter den andra. Men de vägs upp av 999 värre saker jag gjort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Kent – 999

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>