2012: Poptimist #9

Jag läste i the Guardian att alla popälskare älskar lite mysterier. Vem är Burial? Vem köper cdskivor med Adele? Vilket är första ackordet i A Hard Day’s Night? Och nu – vem eller vilka är Night Works? Lite efterforskningar visar att det är Metronomy-medlemmen Gabriel Stabbing som i egen regi gör “make-out music for the end of the world”. En liten poppärla som osar sexighet, nutida indie-rnb och en rejäl dos delirium. Jag skulle dock undvika att spela den i offentliga sammanhang. Temporär kåthet kan drabba vem som helst och jag vill inte ta på mig några konsekvenser. Anse dig varnad.

På tal om sexighet. Låt oss tala om spanjorer och latinos. Den spansk-argentinska gruppen Pegasvs mer bestämt. Jag läste någonstans en beskrivning av Pegasvs som en blandning mellan krautrock och pop, krautpop om man så vill. Vid sidan av den militärhistoriska kopplingen mellan Tyskland och Argentina kan vi nu foga samman en mer popkulturell sådan. Det är tveklöst en blandning av kraut och pop. Fint. Att spanskan är knappt hörbar och nästan lika svårtolkad som tyskan är det här ett ypperligt band att skryta om på festen.

“it struck me that the people you choose to work with, to surround yourself with in life and those you choose to love –these people say as much about you as you could ever hope to express in your own words.” – Kindness

Ja, hur ska jag kunna toppa det? Det enda jag kan göra är att konstatera att han heter Adam Bainbridge och är producerad av Philippe Zdar (Cassius) och att debutalbumet World, You Need A Change of Mind finns ute nu. Resten får du klura ut själv.

Listan: Poptimist #9

  1. Night Works – I Tried So Hard – Extended Mix
  2. Pegasvs – El Final de la Noche
  3. Kindness – Cyan
  4. Miike Snow – Paddling Out
  5. Tanlines – Brothers
  6. Frankie Rose – Know Me
  7. Blood Orange – Forget It
  8. Hospitality – Friends Of Friends
  9. Kindness – Gee Up
  10. Love Antell – Stjärna där
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>