THEESatisfaction – QueenS + Enchantruss

THEESatisfaction. Vilket namn. Vilka är det? Vart kommer de infrån? Frågor vars svar får det att rysa till av välbehag. Bara beskrivningen av dem får vem som helst att tycka om dem. Det här är ett band, eller en duo, som är just nu. Ingenting smakar, låter och ser ut så mycket som 2012 som just genierna Stasia Irons och Catherine Harris-White. Deras “funk-psychedelic feminista sci-fi” är en tolkning av svart jazz, söndagsgospel och en stor portion kontemporär hiphop (Shabazz Palaces gästsjunger på Encantruss). Svarta kvinnor som gör svart musik som de själva kallar för black purity.

Groove, swag, mojo. Kalla det vad du vill men Stas och Cat har mycket av det och är inte sena att visa det. Efter att i åratal varit så säkra på sin sak, med handgjorda CD-R-skivor sedan 2008, har de blivit upplockade av etiketten med stort E – Sub Pop. Nu ligger deras debutalbum awE naturalE i startgroparna och någon gång den här månaden kommer den att släppas loss och den kommer ersätta dina trumhinnor med flytande guld. Smärtsamt vackert.

MP3: THEESatisfaction – QueenS

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

MP3: THEESatisfaction – Enchantruss

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>