2011: Poptimist #42

Det krävdes en plojinspelning i Malmökollegorna This Is Heads studio för att Vit Päls skulle komma till sin rätt. Visst har bandet gjort helt okej låtar men det har alltid varit någonting som saknades. Eller snarare det har alltid låtit lite för polerat. I live EPn Studio Möllan Sessions är det lo-fi med ett ruffigare ljud som låter. Beach 2011 finns dessvärre inte med på EPn utan det är, vad jag förstår, en singel från ett kommande album. Den här gången helt osminkad. Som en tonårsidol en gång sa: “Du är så vacker utan spackel.”


För några år sedan gick Elizabeth Harpers singer-songwriterkarriär inte så bra. Men sedan träffade hon producenterna Scott Rosenthal och Mark Richardson. Elektrotrion Class Actress var ett faktum. Resultatet är ett glamouröst sound som löper ut ur högtalarna som om självaste Manhattan hade brett ut sig framför dig. Det är glam, glitter och fabulösa nätter i dekadensens tecken. Debutalbumet Rapprocher finns ute nu.


Vem missade Surfer Blood Astro Coast förra året? Om du mot förmodan gjort det kolla in det direkt. Nya EPn Tarot Classics når dessvärre inte upp till samma nivå. Men är fortfarande värt att lyssna igenom för de av er som älskar 60-tals influerade plockgitarrer översköljda med karaktäristisk indiesång och en lagom dos slackerattityd. Fast indie kan man inte snacka om då detta West Palm Beach baserade band är signerade till jätten Warner Bros. Men det är bra ändå.

Listan: Poptimist #42

 1. Vit Päls – Beach 2011
 2. Class Actress – Love Me Like You Used To
 3. Surfer Blood – I’m Not Ready
 4. Neon Indian – Polish Girl
 5. Deptford Goth – Real Love Fantasy
 6. Bon Iver – I Can’t Make You Love Me/Nick Of Time
 7. The Culture in Memoriam – Sisters
 8. Home Video – A Quiet Place
 9. The Ladybug Transistor – Clutching Stems
 10. Tycho – A Walk
 11. RobotFabriken – Tänk Inte
 12. Florence + The Machine – What The Water Gave Me
 13. Ebba Forsberg – Blue Day (Radio Edit)
 14. Eleanor Friedberger – Inn of the Seventh Ray
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>