First Aid Kit – The Lion’s Roar

Med en EP och ett album i bagaget har First Aid Kit lagt världen för sina fötter och lindat Jack White runt sitt lillfinger. De kritikerrosade systrarna har blivit mer än en snackis. Vilket är på tiden. När jag först hörde dem för snart fyra år sedan var sensationen att de var unga tjejer med starka röster. Äntligen har folk slutat skriva om det och koncentrerat sig på musiken. Nu har fler och fler insett systrarnas storhet. Aldrig förr har en svensk folk/country platta varit så spännande att vänta på som First Aid Kits andra album. Frågan är om de pallar trycket. Det andra albumet är som bekant en brytningspunkt i karriären. First Aid Kit står inför ett vägskäl som kan ta karriären antingen spikrakt uppåt eller spikrakt neråt. Problematiken ligger i att variationsmöjligheterna är ytterst begränsade med två röster och få instrument. Men jag är inte särskilt orolig. Kunde Paul Simon och Art Garfunkel lyckas så kan ta mig fan Johanna och Klara Söderberg också göra det.

Albumet släpps den 23 januari 2012.

First Aid Kit – The Lion’s Roar by Wichita Recordings

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>