Det blir inget äkta slut för Body Talk-trilogin

Utan det blir bara ett album betitlat Body Talk. Ett konceptalbum som innehåller låtar från de båda första skivorna samt ytterligare fem låtar. Vi har redan hört Indestructible och de övriga låtarna som väntar på att få komma ut är Time Machine, Call Your Girlfriend, Get Myself Together och Stars 4-ever.

I ett mail förklarar Robyn varför det inte räckte hela vägen: It was never my goal to break some kind of a world record in how many songs I could release in a year. Although I think it would count as a pretty good attempt, it’s been about the process for me. It’s been very interesting to try and figure out a more organic way of making music. A way that is unbiased and has it’s starting point in what feels logical to me, but also to the listeners.

Många kritiska röster har höjts under denna långa resa med Robyn. Jag var väldigt skeptisk till det hela. Men det skänker mig ingen tillfredsställelse att se att hon snubblade på mållinjen. Hon kom nästan, nästan, nästan in i mål. Att göra denna sista skiva där äldre låtar är inkluderade är ett desperat försök att inte tappa ansiktet. Att fortfarande behålla värdighet. Ser man till låtlistan kommer det att bli powerpop rakt igenom. Klubkids världen över jublar. Personligen skulle jag vilja se att hon släppte en skiva med enbart hennes röst och pianokomp. Med låtar som Hang With Me och Jag Vet En Dejilig Rosa har hon visat upp en sida jag skulle vilja lära känna mer.

Body Talk låtlista:

1. Fembot
2. Don´t fucking tell me what to do
3. Dancing on my own
4. Indestructible
5. Time Machine
6. Love kills
7. Hang with me
8. Call your girlfriend
9. None of dem
10. We dance to the beat
11. U should know better
12. Dance hall queen
13. Get myself together
14. In my eyes
15. Stars 4-ever

Body Talk når skivbutikerna den 22:a november.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments

  1. Det kommer kännas lite trist att få samma låtar på ännu en skiva – jag har nämligen väldigt svårt för “greatest hits”. Det här blir ju lite så. Jag har hela tiden gått och väntat på “Body Talk Pt. 3″, med typ sju låtar och “Dancing on My Own” i akustisk form och en exclusive på det. Det hade ju bara varit för coolt! (Till och med de nya fem + den hade räckt!)

    Jag är inte besviken, bara tycker det blev tråkigt i slutändan. Jag håller med alla andra också :)

  2. Jag håller verkligen med. Det känns lite fattigt. Som en nödlösning när hon såg att det inte skulle gå. Varför inte tänka om – istället för överdådiga klubbhitsremixer kunde väl hon skalat ner några av hitsen? Även de äldre skulle funkat. Precis som hon gjorde med With Every Heartbeat.

  3. Hej! Håller med ovanstående om att Robyn kunde släppt en EP i stället. Men, men, hon kanske fick stresspanik.
    Esau, du har en väldigt snygg blogg med mycket välskrivna inlägg!

  4. Jag hade hellre sett att hon släppt en EP med bara de fem nya låtarna. Eller en sista skiva som innehöll remixade spår av de tidigare? Vad som helst, men det här var inte en bra lösning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>