Höstens skivsläpp

Med hösten för dörren och med PSL som ständigt reminder så listar jag kommande album. Musikåret 2010 har varit galet. Varje månad kommer det alltid en ny skiva som kan placeras in i toppskiktet av årets album samtidigt som framtidens skivsläpp är helt otroliga. Årtionde kunde inte ha fått en bättre start. Så utan vare sig rangordning eller röd tråd. Och du, om du saknar något är det bara att hojta till!

Håkan Hellström – Två Steg Från Paradise (13 oktober)
Kan man längta mer efter ett album än det här? Knappast. Håkan har höjts upp till den lilla klick människor vars förnamn räcker utan att lägga till ett prefix som robinson- eller idol-. Det är ingen tvekan om att det kommer att bli tokbra.

The Concretes – WYWH (6 oktober)
Första singeln Good Evening var en försmak på hur den kommande skivan kommer att låta. Trots sin indiesvåra spelning på Popaganda ser jag fram emot skivan. Det skall bli kul att höra på ett mer organiskt The Concretes.

Lo-Fi-FnkTBA (TBA)
Lyssna på singlarna Sleepless och Marchin’ In för att få ett smakprov på hur nya, fräscha, Lo-Fi-Fnk låter.

Robert Svensson – You’re a wasteland honey (26 oktober)
Vi sörjer fortfarande Mixtape & Cellmates bortgång men redan i maj såg vi en ny stjärnas tändas. Robert Svensson tillika medlem i M&C släppte då sin EP Beat och fick mig återigen att tro på dansmusik. Nu kommer äntligen fullängdaren.

Säkert! – Facit (15 september)
Annika Norlin borde få nobelpriset i litteratur för sina texter som är mer som små, komprimerade, berättelser än faktiska låttexter. Det bevisade hon när hon sadlade om och bytte Hello Saferide mot Säkert och bytte engelskan mot norrländska.  Lyssna på singeln Fredrik vars video kom i dagarna.

Robyn – Body Talk Pt 3 (TBA)
Behöver jag säga något? Nä, tänkte väl det.

Korallreven – The Truest Faith (TBA)
Den Sonic-bekante musikjournalisten Martin Joons teamar upp sig med Johan Duncansson från The Radio Dept. och skapar belearisk framtidspop under namnet Korallreven. Ja, det är faktiskt bättre än all annan belearisk musik du hört. Lyssna på den ettåriga b-sida Loved-Up och den senare The Truest Faith.

Summer Camp – Young EP (6 september)
Från min favoritö Storbritannien kommer det här fantastiska bandet som släpper sin första EP om bara ett par dagar. Myspop när den är som bäst. Läs vad den eminenta musiktidningen The Line Of Best Fit skriver om sagda band.

Belle and Sebastian – Write About Love (11 oktober)
Trots att jag var en av dem som blev stungen (sex gånger) av jordgetingar under deras Popaganda-spelning stod jag kvar och insöp en bit av min tidiga ungdom. Jag blir fortfarande lite tårögd när jag tänker på att de är tillbaka. Det finns en kort film och en förhandslyssning på första singeln.

Anthony & The Johnsons – Swanlights (11 oktober)
Är inte så förtjust i killen egentligen, men nya singeln Thank You For Your Love är mycket bättre än vad jag trodde.

Death Cab For CutieTBA (TBA)
Efter Twilight-framgången, filminspelning, Gibbards giftemål med Deschanel och en hel del andra saker under förra året var tanken på en ny skiva inte aktuell. Trots en del turnerande i år så skrev Chris Walla att inspelningarna är klara. Mycket, mycket spännande

Fleet FoxesTBA (TBA)
Det var ett tag sedan frontmannen Robin Pecknold talade om att bandet tänker följa upp 2008 års skäggsuccé med ett andra album 2010. Men livet verkar röra sig långsamt hos Seattle-gruppen som fortfarande inte har gjort ett ljud ifrån sig. Vågar man hoppas?

Röyksopp – Senior (13 september)
De praktiskt taget formade norsk electro och följer nu upp sitt tredje album Junior med ett fjärde som föga förvånande heter Senior. Varför det heter så kan du läsa på deras hemsida. Här kan du se en video om en hemlös man och en äldre herre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>