Vampire Weekend inför rätta del 2

Det är mycket vi inte förstår här i världen eller ens vill förstå för den delen. Personligen stod jag oförstående när jag först fick veta nyheten om att Vampire Weekend blev stämda av Kirsten Kennis, kvinnan på deras egna album. ”Låt rättsystemet ha sin gång” sa en läsare.  Jag skakar fortfarande på huvudet och håller med. Låt oss se vad som händer. Det är inget unikt att människor skor sig på andras framgångar men det är inte heller unikt att man skor sig på andra människor för att nå framgång. Nu skall man inte påstå att ett albumomslag är nyckel till framgång. Tvärtom är det skivbolagen som framställer omslagen.

Så här säger bandets frontman Ezra Koening om det hela:

“I think I can speak for all of us and say this is the first time any of us have ever been sued, so we’re still learning how it works. There’s so many things we could say about it but given we have no experience of it we’re just keeping conversations to a journal for now, which is a little frustrating. There’s nothing we can say about it. We’re not trying to be mysterious. I imagine in the next few months there’ll be plenty to talk about. Given it’s our first time we just want to do it properly.”

Så här säger skivbolaget XL Recordings om det hela:

“As is standard practice, Vampire Weekend and XL Recordings licensed the rights to use the photo on the cover of Contra pursuant to a license agreement that contains representations and warranties authorizing this use of the photo. Now that a lawsuit has been filed, we look forward to having the matter resolved in Court. We will be filing our response after we have had an opportunity to review the allegations. Consistent with our practice, we will not be commenting further about the pending litigation at this time.”

Vad meningen “…we look forward to having the matter resolved in Court” egentligen betyder torde vara ganska uppenbar. Kirsten har inte en snöbollschans i helvetet att klara sig ur den här anstormningen. Hon har redan förlorat oavsett om bilden tillförskaffades på olaglig väg eller inte. Hade de berörda parterna (låt oss anta några från XL) vetat om att det var en olaglig handling att använda sig av bilden så hade tonen i XLs pressmeddelande varit någon annan. Då hade vi möjligen ett förlikande eller åtminstone en offentlig ursäkt.

To be continued.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Vampire Weekend inför rätta del 2

  1. Pingback: Vampire Weekend inför rätta del 4 » esau.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>