#44. The XX – VCR

Laddningen mellan frontfigurerna Romy Madley Croft och Oliver Sims är väldigt speciell. De är som två oskiljaktiga tvillingsjälar, både på scen, i musiken och i tanken. Det har aldrig varit någon klassisk romans utan deras relation ligger så djupt ner, nästan som en utomvärldslig dimension, och kan bäst förklaras som samspelet mellan två själsfränder. Det är rörande vackert när kan höra denna samspelta relation även från en betydelselös mp3:a. De har bundits samman av gemensamma värderingar och stark vänskap och blivit en enhet.

The XX är från London och slog igenom hösten 2009 med sitt självbetitlade album som direkt blev hyllat av världspressen och de fick en internationell publik på nolltid. Med sin blyga, återhållsamma, elektroniska gitarrpop skapade de ett stycke musikhistoria. Hypen kring band överlag leder oftast till att man tenderar att övervärdera och lyfta musiken till skyarna. Trots att det existerar en stor hype kring det här bandet vågar jag påstå att, utöver det vi redan upplevt, kommer att bjudas på magiska ögonblick värdiga rockhistorien.

Watch things on VCR’s, with me and talk about big love
I think we’re superstars, you say you think we are the best thing
But you, you just know, you just do

The XX – VCR

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>