#47. Kings of Convenience – I’d Rather Dance With You

Från vårt kära grannland med lusekoftor, Hurtigrutten och Sveriges populäraste programledeare Skavlan kommer denna succéduo. Erlend Øye och Eirik Glambek Bøe insåg redan från början att genom sina röster och sin lugna ljudbild kunde skapa något tidlöst och vackert. De har flera gånger liknats vid en blandning av Belle & Sebastian och Simon & Garfunkel. Deras första skiva Quit Is the New Loud blev även namnet på en undergroundrörelse som tog fasta vid just den lugna, akustiska ljudbilden som Kings of Convenience hade skapat.

Det är en trallvänlig låt som understryker en av livets stora sanningar. Ibland vill man inte, kan man inte, prata med den man tycker om. Ibland vill man bara röra sig i takt med musiken – getting into the swing – och se den andra personen i ögonen. Om en bild säger mer än tusen ord så säger en rörelse bara ett ord; glädje. Så känner du att du vill ha balsam för själen så skall du sätta på vilket album som helst med dessa gossar, det är det vackraste recept som finns. Och om du någon gång gör en blandskiva till någon du tycker om bör denna låt inleda hela skivan.

The music’s too loud and the noise from the crowd
Increases the chance of misinterpretation
So let your hips do the talking
I’ll make you laugh by acting like the guy who sings
And you’ll make me smile by really getting into the swing

Kings of Convenience – I’d Rather Dance With You

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>