En hyllning till det första könet

By seeing beyond what is visible to the eye. Now there are those, of course, who do not share my perceptions, it’s true. When I say that all my woman are dazzling beauties, they object. The nose of this one is too large; the-the hips of another, they are too wide; perhaps the breasts of a third, they are too small. But I see these women for how they truly are… glorious, radiant, spectacular, and perfect, because, I am not limited by my eyesight. Women react to me the way that they do, Don Octavio, because they sense that I search out the beauty that dwells within until it overwhelms everything else. And then they cannot avoid their desire, to release that beauty and envelope me in it.

- Don Juan DeMarco

I en värld där mannen är norm kanske det är förkastligt att inleda ett hyllnings-inlägg med ett citat från en av vår tids störste kvinnotjusare. Men vad många inte tar med i ekvationen är att Don Juan, om än en fiktiv karaktär, är en av vår tids mest romantiska person. Kvinnor är således inte objekt i Don Juans liv, nej tvärtom, han vill uppslukas av den nästan gudomliga aura som omger alla kvinnor. Det är inte bara en vacker tanke, det är något som realiseras varje dag. Ty kvinnan är det första könet som inte bara är vacker att skåda utan även mannen jämlike. I en värld där män är norm har det glömts bort att kvinnan också är en människa och människor är ämnade att älska varandra.

I musikens värld har det funnits starka kvinnogestalter som har präglat musiken. Jag har kompilerat ihop en spellista på 25 olika låtar – allt från Nina Simon till Feist, allt från Edith Piaf till Nina Persson, allt från synth till jazz, från lågmält till högljutt, från progg till rock. 25 låtar valda på helt godtyckliga grunder. Vilka saknas, tycker du?

En hyllning till kvinnor (obs! spotify-spellista)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>